ZAVRŠEN 41. CIKLUS EDUKACIJE ZA VOĐENJE POSLOVNIH KNJIGA U TUZLI I SARAJEVU

Edukativno-konsultantska kuća FINconsult je dodijelila certifikate učesnicima 41. ciklusa Edukacije za vođenje poslovnih knjiga u Tuzli i Sarajevu, za njih ukupno 42.

Cilj edukacije je osposobiti učesnike za samostalno vođenje poslovnih knjiga privrednih društava i samostalnih poduzetnika. Uz podršku stručnog i profesionalnog predavačkog osoblja, učesnici su stekli praktično znanje i vještine rada u: finansijskom, materijalnom i robnom knjigovodstvu, blagajničkom poslovanju, PDV evidencije, obračunu plaća, autorskih ugovora i ugovora o djelu, sastavljanju finansijskih izvještaja i izradi poreznih prijava. Najveća vrijednost ove edukacije je sticanje praktičnih znanja i vještine iz oblasti knjigovodstva, računovodstva, finansija, poreza, što daje velike šanse za uspjeh na tržištu rada i zaposlenja, kao i za vlastitu poslovnu orijentaciju i otvaranje vlastitih računovodstvenih servisa”, istakao je na svečanosti prof.dr.sc. Ismet Kalić, direktor FINconsult-a.

Edukacija za vođenje poslovnih knjiga se održava u kombinovanom obliku: inclass i online, a sastoji se iz 11 modula, sa ukupno 50 nastavnih časova, u trajanju od 10 sedmica. Do sada je ovu edukaciju uspješno završilo više od 2.550 osoba, od kojih je više od 90% pronašlo svoju profesionalnu orijentaciju i dobilo zaposlenje u knjigovodstveno-računovodstvenim poslovima.

U ovom ciklusu edukacije obuku je završilo i 25 učesnika koji se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje TK i Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, po projektu ‘’Obuka za tržište rada 2024.’’, koji finansira Federalni zavod za zapošljavanje. U međuvremenu dvije učesnice edukacije dobile su zaposlenje u Tuzli i Sarajevu, na poslovima knjigovodstva i računovodstva, upravo zahvaljujući ovoj obuci koju su pohađale.

Naša očekivanja su da će i ostali učesnici obuke ubrzo pronaći posao, uz našu podršku i preporuku našim poslovnim partnerima, odnosno firmama i knjigovodstvenim servisima, jer je naš certifikat cijenjen i tražen među poslodavcima koji nam svakodnevno šalju zahtjeve za zapošljavanje osoba koje su prošle obuku u FINconsult-u.

FINconsult vodi brigu o učesnicima edukacije i nakon završetka edukacije, tako da će se saradnja nastaviti.  Posebna podrška će biti kandidatima koji se odluče na otvaranje vlastitih računovodstvenih servisa i savjetodavne agencije.

Nakon dodjele certifikata svi učesnici ove edukacije su prisustvovali svečanom ručku.

U skladu sa Godišnjim planom edukacija, naredna edukacija koju organizuje FINconsult je 36. ciklus online edukacije za sticanje zvanja certificirani računovođa (CR) i 16. ciklus  online edukacije za sticanje zvanja ovlašteni revizor (OR).

Naredni 42. ciklus Edukacije za vođenje poslovnih knjiga planiran je u periodu novembar 2024.-januar 2025. godine u Sarajevu i Tuzli. Više informacija i online prijave na: www.finconsult.ba. Prijave za edukacije su u toku.

Pohađajte najkorisniju i najisplativiju edukaciju.

ZAVRŠEN 41. CIKLUS EDUKACIJE ZA VOĐENJE POSLOVNIH KNJIGA U TUZLI I SARAJEVU