FINconsult DODJELIO CERTIFIKATE UČESNICIMA EDUKACIJE  U OKVIRU EU4AGRI PROJEKTA U TUZLI

Dana 24.07.2023. godine na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli je održana svečanost povodom završetka edukacije i  dodjele certifikata učesnicima obuke  pod nazivom ‘’Priprema poslovnih planova za poljoprivredno – prehrambeni sektor’’ u okviru EU4AGRI projekta. Projekat finansira Evropska unija, a realizator obuke je edukativno – konsultantska kuća FINconsult Tuzla.

Projekat „Podrška Evropske unije za konkurentnost poljoprivrede i ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini“ (EU4AGRI) je četverogodišnja inicijativa (2020-2024), sa ciljem modernizacije poljoprivredno-prehrambenog sektora, otvaranja novih i zadržavanja postojećih radnih mjesta te podrške oporavku od krize prouzrokovane COVID-19 virusom u Bosni i Hercegovini. Vrijednost projekta EU4Agri je 20 miliona eura i primarno je finansiran sredstvima Evropske unije. Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

Edukacija u okviru EU4AGRI projekta je realizovana u periodu maj – juli 2023. u prostorijama FINra Tuzla, u kojoj je učestvovalo 20 inžinjera i magistara agronomije, te diplomirani i magistri ekonomije. Obuka se sastojala iz 4 oblasti  koje sadrže 9 modula sa realizovanom  41 temom, te ukupno 70 nastavnih časova. Cilj eduakcije je obnavljanje, proširenje i osavremenjavanje znanja i vještina, te podizanje stručne kompentencije u izradi biznis planova i pružanju usluga savjetovanja i konsaltinga iz oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje i prehrambeno-prerađivačke proizvodnje. Svi učesnici edukacije su pripremili i prezentovali svoj biznis plan, koji su sačinili u skladu sa propozicijama izrade biznis planova EU4AGRI projekta.

                                                                                                                                                                                                                                                                                     

FINconsult DODJELIO CERTIFIKATE UČESNICIMA EDUKACIJE  U OKVIRU EU4AGRI PROJEKTA U TUZLI