Unesite pristupne podatke

 
Facebook

O ─îASOPISU


 

 


Od januara 2009. godine edukativno-konsultantska ku─ça Finconsult Tuzla izdaje me─Ĺunarodno indeksirani nau─Źno-stru─Źni ─Źasopis „Poslovni konsultant“,  koji je sastavni dio našeg ukupnog djelovanja na kontinuiranoj edukaciji finansijsko-ra─Źunovodstvene  i menad´┐Żerske profesije u Bosni i Hercegovini. 
Nau─Źno-stru─Źni ─Źasopis nosi naziv «Poslovni konsultant», jer je upravo njegova svrha pomo─çi ja─Źanju konkurentske pozicije naših bh. kompanija, putem aktueliziranja savremenih tema iz oblasti ra─Źunovodstva, finansija, revizije, poreske regulative, evropskih standarda, te opštih i specijalisti─Źkih oblasti upravljanja i poslovanja. 
─îasopis ima za cilj i afirmaciju nau─Źno-istra´┐Żiva─Źkog rada u BiH, te je fokusiran na objavljivanje nau─Źnih i stru─Źnih radova univerzitetskih profesora i asistenata, te eksperata iz prakse u BiH i susjednim zemaljama iz oblasti ekonomije i biznisa. Glavna odrednica tih radova je da oni imaju prakti─Źnu upotrebljivost i korisnost u rješavanju aktuelne problematike preduze─ça u BiH. 
Nekoliko stotina preduze─ça sa podru─Źja Tuzlanskog kantona, Sarajevskog kantona, Ze-Do kantona, Br─Źko Distrikta i šire, sa podru─Źja cijele BiH, ve─ç prepoznalo kvalitet i korisnost sadr´┐Żaja ─Źasopisa «Poslovni konsultant», i ima godišnju pretplatu na ─Źasopis. 
Do sada je izašlo 20 brojeva „Poslovnog konsultanta“ sa objavljenim preko 200 nau─Źnih i stru─Źnih radova od strane više od 100 autora,  sa podru─Źja cijele BiH, ali i iz inostranstva.
Nau─Źno-stru─Źni ─Źasopis «Poslovni konsultant» je indeksiran u dvije najve─çe me─Ĺunarodno priznate baze akademskih ─Źasopisa, publikacija i ─Źlanaka EBSCO Publishing-a, Business Source Corporate i Business Source Complete. 
Cilj ─Źasopisa
Kontinuirana edukacija finansijsko - ra─Źunovodstvene i menad´┐Żerske  profesije u Bosni i Hercegovini (obnavljanje, proširenje i osavremenjavanje znanja i vještina).
Svrha 
Blagovremena informiranost i prakti─Źna upotrebljivost za rješavanje aktuelne poslovne problematike preduze─ça u BiH
Sadr´┐Żaj ─Źasopisa
Nau─Źni i stru─Źni radovi iz oblasti finansija, ra─Źunovodstva, revizije, bankarstva, poduzetništva, menad´┐Żmenta, poslovnog prava i dr.
Primjena propisa u poslovnoj praksi
Pravni i porezni savjetnik
Aktuelnosti iz zemlje i svijeta iz ekonomije i biznisa
Pitanja i odgovori (koje ure─Ĺuje Mr.sc. Fikret Hasanovi─ç, Porezna uprava FBiH)
Godišnja pretplata i broj izdanja
Cijena pretplate za printanu verziju iznosi 200 KM (plus PDV) 
Cijena pretplate za elektronsku verziju iznosi 150 KM (plus PDV) 
Šest izdanja u toku godine (dvomjese─Źno)
Pogodnost za pretplatnike
Prisutnost seminarima edukativno-konsultantske ku─çe «FINconsult» po povlaštenim cijenama u toku pretplatni─Źke godine (popust 20% – u iznosu od najmanje 100,00 KM u toku godine)
Jedan besplatan seminar u okviru KPE u toku godine (minimalno u visini od 100,00 KM u toku godine)
Jedno besplatno predstavljanje vašeg preduze─ça ili objavljivanje propagandne poruke u ─Źasopisu tokom pretplatni─Źke godine 
Objavljivanje propagandnih poruka i oglašavanje u ─Źasopisu po znatno povoljnijim cijenama 
Savjetodavna stru─Źna podrška u rješavanju poslovne problematike u vašoj firmi (otvorena komunikacija sa Finconsultom putem e-maila, telefona , fax-a ili direktno posjetom)
Mogu─çnost kontaktiranja i saradnje sa našim vanjskim saradnicima i konsultanatima, univerzitetskim profesorima i eksperatima iz prakse
Uredništvo ─Źasopisa:
Prof. dr. Adnan Rov─Źanin, Ekonomski fakultet Sarajevo, BiH
Prof. dr. Slobodan Vidakovi─ç, FPE Univerziteta «Educons» Novi Sad, Srbija
Prof. dr. Adil Kurti─ç, Ekonomski fakultet Tuzla, BiH
Prof.dr.  Bahrija Umihani─ç, Ekonomski fakultet Tuzla, BiH
Prof.dr.  Zijad D´┐Żafi─ç, Ekonomski fakultet Tuzla, BiH
Prof. dr. Helena Bla´┐Żi─ç,  Ekonomski fakultet Sveu─Źilišta u Rijeci, Hrvatska 
Prof.dr.  Jasmina Gr´┐Żini─ç, Ekonomski fakultet Pula, Hrvatska
Glavni i odgovorni urednik: Dr.sc. Ismet Kali─ç
Uplatu pretplate mo´┐Żete izvršiti na ra─Źune kod sljede─çih banaka:
Intesa Sanpaolo banka d.d. BiH Filijala Tuzla, ra─Źun broj: 1544002000541593 i
ProCredit Bank dd BiH Filijala Tuzla, ra─Źun broj: 1941160349501128.
Informacije i prijave za pretplatu:
telefon/fax.: 035 277 275, mob.:061/963-917
Ul. Armije RBiH 15 (TC Skojevska), Tuzla
www.finconsult.ba
Ve─ç 9. godinu, od januara 2009. godine edukativno-konsultantska ku─ça Finconsult izdaje me─Ĺunarodno indeksirani nau─Źno-stru─Źni ─Źasopis „Poslovni konsultant“,  koji je sastavni dio našeg ukupnog djelovanja na kontinuiranoj edukaciji finansijsko-ra─Źunovodstvene  i menad┼żerske profesije u Bosni i Hercegovini


Nau─Źno-stru─Źni ─Źasopis nosi naziv «Poslovni konsultant», jer je upravo njegova svrha pomo─çi ja─Źanju konkurentske pozicije naših bh. kompanija, putem aktueliziranja savremenih tema iz oblasti ra─Źunovodstva, finansija, revizije, poreske regulative, evropskih standarda, te opštih i specijalisti─Źkih oblasti upravljanja i poslovanja. 


─îasopis ima za cilj i afirmaciju nau─Źno-istra┼żiva─Źkog rada u BiH, te je fokusiran na objavljivanje nau─Źnih i stru─Źnih radova univerzitetskih profesora i asistenata, te eksperata iz prakse u BiH i susjednim zemaljama iz oblasti ekonomije i biznisa. Glavna odrednica tih radova je da oni imaju prakti─Źnu upotrebljivost i korisnost u rješavanju aktuelne problematike preduze─ça u BiH. 


Nekoliko stotina preduze─ça sa podru─Źja Tuzlanskog kantona, Sarajevskog kantona, Ze-Do kantona, Br─Źko Distrikta i šire, sa podru─Źja cijele BiH, ve─ç prepoznalo kvalitet i korisnost sadr┼żaja ─Źasopisa «Poslovni konsultant», i ima godišnju pretplatu na ─Źasopis. 


Do sada je izašlo 69. brojeva „Poslovnog konsultanta“ sa preko 620 objavljenih nau─Źnih i stru─Źnih radova od strane više od 400 autora,  sa podru─Źja cijele BiH, ali i iz inostranstva.


Nau─Źno-stru─Źni ─Źasopis «Poslovni konsultant» je indeksiran u dvije najve─çe me─Ĺunarodno priznate baze akademskih ─Źasopisa, publikacija i ─Źlanaka EBSCO Publishing-a, Business Source Corporate i Business Source Complete


Cilj ─Źasopisa

Kontinuirana edukacija finansijsko - ra─Źunovodstvene i menad┼żerske  profesije u Bosni i Hercegovini (obnavljanje, proširenje i osavremenjavanje znanja i vještina).


Svrha 

Blagovremena informiranost i prakti─Źna upotrebljivost za rješavanje aktuelne poslovne problematike preduze─ça u BiH


Sadr┼żaj ─Źasopisa

 • Nau─Źni i stru─Źni radovi iz oblasti finansija, ra─Źunovodstva, revizije, bankarstva, poduzetništva, menad┼żmenta, poslovnog prava, marketinga, porezne regulative i evropskih standarda 
 • Primjena propisa u poslovnoj praksi
 • Porezni i pravni savjeti
 • Odgovori na Vaša pitanja
 • Statisti─Źki podaci i servis za podršku u radu


Godišnja pretplata i broj izdanja

 • Cijena pretplate za printanu verziju iznosi 200 KM (plus PDV) 
 • Cijena pretplate za elektronsku verziju iznosi 150 KM (plus PDV)
 • Cijena pretplate za printanu+elektronsku verziju 300 KM (plus PDV) 
 • 10 izdanja u toku godine


Korist za pretplatnike

 • Prisutnost seminarima edukativno-konsultantske ku─çe «FINconsult» po povlaštenim cijenama u toku pretplatni─Źke godine (popust 20% – u iznosu od najmanje 100 KM u toku godine)
 • Jedan besplatan seminar u okviru KPE u toku godine (minimalno u visini od 100 KM u toku godine)
 • Jedno besplatno predstavljanje Vašeg preduze─ça ili objavljivanje propagandne poruke u ─Źasopisu tokom pretplatni─Źke godine
 • Objavljivanje propagandnih poruka i oglašavanje u ─Źasopisu po znatno povoljnijim cijenama (sa popustom do 50%) 
 • Savjetodavna stru─Źna podrška u rješavanju poslovne problematike u Vašoj firmi (otvorena komunikacija sa Finconsultom putem e-maila, telefona, fax-a ili direktno posjetom)
 • Besplatni odgovori na Vaša pitanja iz oblasti direktnih i indirektnih poreza (odgovore daju i ure─Ĺuju Mr. sc. Fikret Hasanovi─ç, Porezna uprava FBiH i Dr. sc. Jozo Pilji─ç, Uprava za Indirektno oporezivanje BiH), kao i na pitanja iz oblasti radno-pravnih odnosa (odgovore daje dr.sc. Nermina Babaji─ç, dipl. pravnik) i pitanja iz ra─Źunovodstva i finansija (odgovore daje dr.sc.ismet Kali─ç).

 

Odlukom Komisije za ra─Źunovodstvo i reviziju Bosne i Hercegovine broj 30-3/17, Poslovni konsultant se priznaje kao program kontinuirane profesionalne edukacije finansijsko-ra─Źunovodstvene profesije u BiH, sa 8 bodova na pretplatu.

 

Uredništvo ─Źasopisa:

Prof.dr. Jozo Sovi─ç, Ekonomski fakultet Univerziteta u Travniku

Prof. dr. Adil Kurti─ç, Ekonomski fakultet Tuzla, BiH

Prof.dr.  Bahrija Umihani─ç, Ekonomski fakultet Tuzla, BiH

Prof. dr. Senada Kurtanovi─ç, Ekonomski fakultet Biha─ç, BiH

Prof. dr. Helena Bla┼żi─ç,  Ekonomski fakultet Sveu─Źilišta u Rijeci, Hrvatska 

Prof.dr.  Jasmina Gr┼żini─ç, Ekonomski fakultet Pula, Hrvatska

Glavni i odgovorni urednik: Dr.sc. Ismet Kali─ç


Uplatu pretplate mo┼żete izvršiti na ra─Źune kod sljede─çih banaka:

 • Intesa Sanpaolo banka d.d. BiH Filijala Tuzla, ra─Źun broj: 1544002000541593 
 • ProCredit Bank d.d. BiH Filijala Tuzla, ra─Źun broj: 1941160349501128.
 • Sberbank dd BiH Filijala Tuzla, ra─Źun broj : 1404011120021829
 • UniCredit bank d.d. BiH Filijala Tuzla, ra─Źun broj : 3384402215365974    


Ino uplata ┼Ż-R: BA391544002000541593;  SWIFT:UPBKBA22Informacije i prijave za pretplatu:

telefon/fax.: 035 277 275

Ul. Armije RBiH 15 ( TC Skojevska ), Tuzla

e-mail: [email protected]

Online obrazac za prijavu ovdje


CJENOVNIK OGLAŠAVANJA U NAU─îNO-STRU─îNOM ─îASOPISU

"POSLOVNI KONSULTANT"

Shvataju─çi Vaš interes i vo─Ĺeni ┼żeljom da uspostavimo i kontinuirano odr┼żavamo poslovne i partnerske odnose, ┼żelimo Vam ponuditi da kao korisnik i pretplatnik našeg me─Ĺunarodno indeksiranog nau─Źno-stru─Źnog ─Źasopisa iskoristite mogu─çnost da u 2017. godini, na stranicama Poslovnog konsultant-a jedanput besplatno predstavite Vaše preduze─çe ili objavite propagandnu poruku. Tako─Ĺer Vam pru┼żamo mogu─çnost da kao pretplatnik ─Źasopisa objavljujete Vaše propagandne poruke i druge informacije po povoljnijim cijenama (uz ve─çe popuste).

─îasopis izlazi 10 puta godišnje u tira┼żu od 1.000 primjeraka, a distribuira se na podru─Źju cijele BiH, ─Źiji su ─Źitaoci uglavnom ra─Źunovo─Ĺe, revizori, finansijski direktori, generalni direktori i vlasnici preduze─ça.  

 

Cijene su izra┼żene bez PDV-a. 

 

Za kontinuirano reklamiranje u ─Źasopisu "Poslovni konsultant" na navedene cijene dajemo sljede─çe popuste:

 • Za dva broja 15%
 • Za tri broja 20%
 • Za ─Źetiri broja 25%
 • Za pet brojeva 30%
 • Za šest brojeva 35%
 • Za sedam i više brojeva 40%

 

Za pretplatnike ─Źasopisa dodatni popust od 10%.


Link za pretplatu na ─Źasopis "Poslovni konsultant"

 

 

Prijave na edukacije

Poslovni konsultant

FINra

Foto i video galerija

Poslovni konsultant

Međunarodno indeksirani naučno-stručni časopis "Poslovni konsultant", indeksiran u dvije baze Ebsco Publishinga-Business Souce Complete i Business Souce Corporate."
Više...

Prijava na newsletter

Partneri