Unesite pristupne podatke

 
Facebook

O NAMA

 

Edukativno-konsultantska ku─ça FINconsult bilje┼żi ─Źetrnaest godina postojanja i uspješnog rada. Upravo zahvaljuju─çi Vašem povjerenju i podršci FINconsult je postao jedna od najrespektabilnijih edukativno-konsultantskih ku─ça u Bosni i Hercegovini.

 

U proteklih ─Źetrnaest godina smo potvrdili ostvarivost naše vizije i uspješnost naše misije, koja se temelji na kontinuiranom stru─Źnom osposobljavanju finansijsko-ra─Źunovodstvene i menad┼żerske profesije u BiH.

 

FINconsult  je osnovan 2004. godine u statusnom obliku Agencije za finansijsko-ra─Źunovodstveni i upravlja─Źki konsalting, a promjena statusnog oblika u Društvo sa ograni─Źenom odgovornoš─çu je izvršena krajem 2006. godine.

 

Osnovna djelatnost firme je pru┼żanje usluga edukacija u finansijsko-ra─Źunovodstvenoj profesiji i usluga poslovnog konsaltinga. Sjedište firme je u Tuzli sa podru┼żnicama u Sarajevu i Srebrenici.

 

FINconsult je tehni─Źki u potpunosti osposobljen i raspola┼że vlastitim poslovnim prostorom, adekvatnom informati─Źkom i tehni─Źkom opremom.

 

Zaposlenici FINconsult-a su profesionalci sa odgovaraju─çom stru─Źnom kompetencijom i dugogodišnjim iskustvom. FINconsult ima oko 50 vanjskih saradnika i konsultanata, univerzitetskih profesora i eksperata iz prakse, koji se anga┼żuju ovisno o potrebama.

 

FINconsult je prva i do sada jedina ku─ça u BiH, koja je uspjela objediniti i uspješno realizirati set edukacija u finansijsko-ra─Źunovodstvenoj profesiji i to:

  • Edukacija kandidata za sticanje zvanja: certificirani ra─Źunovodstveni tehni─Źar (CRT), certificirani ra─Źunovo─Ĺa (CR) i ovlašteni revizor (OR)
  • Kontinuirana profesionalna edukacija (KPE) ra─Źunovodstvenih tehni─Źara, ra─Źunovo─Ĺa i revizora.
  • Edukacija kandidata za vo─Ĺenje poslovnih knjiga.

 

Edukacija za vo─Ĺenje poslovnih knjiga se realizuje od samog osnivanja tj. od 2004. godine i jedan je od najaktuelnijih edukativnih sadr┼żaja za vo─Ĺenje poslovnih knjiga, što potvr─Ĺuje konstantno prisutan interes za ovom edukacijom. Do sada je ovu edukaciju uspješno završilo više od 1.650 osoba.

 

Od 2007. godine FINconsult provodi edukacije kandidata za sticanje zvanja u finansijsko-ra─Źunovostvenoj profesiji u Bosni i Hercegovini: certificirani ra─Źunovodstveni tehni─Źar (CRT), certificirani ra─Źunovo─Ĺa (CR) i ovlašteni revizor (OR). Do sada je izvedeno 24. generacija kandidata za sticanje zvanja CR, 17. generacija CRT i 6. generacije za OR, što je više od 1600 osoba.

 

Predava─Źi anga┼żirani na edukacijama su eksperti, profesori i stru─Źnjaci iz prakse, koji predstavljaju autoritete u nau─Źnim oblastima predvi─Ĺenim Jedinstvenim programom obuke kandidata za sticanje zvanja u finansijsko-ra─Źunovodstvenoj profesiji u BiH. Prema zvani─Źnim podacima prolaznost kandidata educiranih u FINconsult-u je iznad prosje─Źne prolaznosti na ispitima za sticanje zvanja, uzimaju─çi u obzir sva tri mjesta za polaganje ispita Sarajevo, Mostar i Banja Luka.

 

Kontinuirana profesionalna edukaciju (KPE) predstavlja najviši nivo edukacija u finansijsko-ra─Źunovodstvenoj profesiji u BiH koju poha─Ĺaju certificirane osobe, a FINconsult je provodi od po─Źetka 2007. godine. Seminari i savjetovanja u okviru KPE se odr┼żavaju u šest bh. gradova: Sarajevu, Tuzli, Gra─Źanici, Jelahu-Tešnju, Grada─Źcu  i Br─Źkom. FINconsult organizira najmanje 5 seminara u toku godine, kako bi se obezbijedio propisani broj ─Źasova kontinuirane edukacije.

 

Pored seminara, u okviru KPE, FINconsult realizira i me─Ĺunarodne simpozije. Do sada su uspješno realizirana pet simpozija, i to; 2013., 2014., 2015., 2016., 2017., i 2018. godine. I ubudu─çe ─çe me─Ĺunarodni simpoziji biti realizirani jednom godišnje.

 

Evidentan je konstantan rast broja osoba koje poha─Ĺaju seminare FINconsult-a, ─Źime se potvr─Ĺuje kvalitet i korisnost seminara koje realiziramo. FINconsult pridaje du┼żnu pa┼żnju i ula┼że zna─Źajne napore u stvaranje dugoro─Źnog partnerskog odnosa sa u─Źesnicima seminara, i na taj na─Źin nastoji doprinijeti što pozitivnijoj ulozi i ja─Źanju statusa finansijsko-ra─Źunovodstvene profesije u BiH.

 

Ve─ç 11. godinu, od januara 2009. godine, edukativno-konsultantska ku─ça Finconsult izdaje me─Ĺunarodno indeksirani nau─Źno-stru─Źni ─Źasopis „Poslovni konsultant“, koji je sastavni dio našeg ukupnog djelovanja na kontinuiranoj edukaciji finansijsko-ra─Źunovodstvene i menad┼żerske profesije u Bosni i Hercegovini. Nau─Źno-stru─Źni ─Źasopis „Poslovni konsultant“ je indeksiran u dvije me─Ĺunarodno priznate baze akademskih ─Źasopisa, publikacija i ─Źlanaka EBSCO publishing-a, Business Source Corporate i Business Source Complete. Na godišnjem nivou izlazi deset brojeva. Nekoliko stotina doma─çih i stranih kompanija je prepoznalo kvalitet i korisnost Poslovnog konsultanta i  ima godišnju pretplatu na ovaj ─Źasopis.

 

Poslovni konsultant ima za cilj i afirmaciju nau─Źno-istra┼żiva─Źkog rada u Bosni i Hercegovini, i do sada je objavljeno više od 740 nau─Źnih i stru─Źnih radova od preko 350 doma─çih i stranih autora. Objavljeni ─Źlanci imaju prakti─Źnu upotrebljivost i korisnost u rješavanju aktuelne poslovne problematike, te imaju za cilj obnavljanje, proširenje i osavremenjavanje znanja i vještina finansijsko-ra─Źunovodstvene i menad┼żerske profesije u Bosni i Hercegovini.

 

FINconsult pru┼ża i usluge poslovnog konsaltinga, doma─çim i inostranim kompanijama, i to uglavnom finansijski, ra─Źunovodstveni, porezni i upravlja─Źki konsalting.

 

 

 

Prijave na edukacije

Potvrda za pretplatu

Poslovni konsultant

FINra

Foto i video galerija

Poslovni konsultant

Međunarodno indeksirani naučno-stručni časopis "Poslovni konsultant", indeksiran u dvije baze Ebsco Publishinga-Business Souce Complete i Business Souce Corporate."
Više...

Prijava na newsletter

Partneri