Unesite pristupne podatke

 
Facebook

DRUGA GODIŠNJICA VISOKE ŠKOLE ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINRA

 

 

Dana 14.07.2018.godine, sa po─Źetkom u 11 sati, uprili─Źena je sve─Źanost povodom druge godišnjice Visoke škole za finansije i ra─Źunovodstvo FINra u Tuzli.

 

Visoka škola za finansije i ra─Źunovodstvo FINra je ve─ç prepoznata kao visokoškolska ustanova koja je unijela jedan novi kvalitet u visoko obrazovanje. Taj kvalitet se ogleda u jedinstvanom spoju teorije i prakti─Źnih znanja i vještina, koji sadr┼żi nastavni plan i program na FINra.


 

Ove dvije godine su pokazale provodivost jednog novog koncepta nastavnog procesa visokog obrazovanja, što je prepoznato i od strane naših studenata, kojiih smo u dvije generacije upisali ukupno 100. U toku je upis III. generacije u akademsku 2018/2019. godinu, i ako je suditi po broju ve─ç upisanih studenata, nastavit ─çe se trend pove─çanja novoupisanih studenata na FINra.

 

“Predmet “Prakti─Źno osposobljavanje I, II i III” na kojem studenti sti─Źu prakti─Źna znanja i vještine rada u ra─Źunovodstvenim programima i vo─Ĺenju poslovnih knjiga i finansija, je utemeljio zanat finansijsko-ra─Źunovodstvene profesije, bez kojeg nema vrhunskih stru─Źnjaka za finansije i ra─Źunovodstvo. I ovo je jedan od najomiljenijih predmeta za naše studente. Za provedbu ovog koncepta nastavnog procesa potrebno je imati i nastavnike koji su predani svom poslu i posve─Źeni studentima. Sa radoš─çu mogu kazati da FINra ima takav nastavni kadar, profesore, predava─Źe i asistente koji su postavili cilj da naši studenti budu bolji stru─Źnjaci od nas.

 

 

Treba posebno ista─çi projekat PRAKSA-STIPENDIJE-ZAPOSLENJE, koji je ve─ç u realizaciji i daje rezultate. FINra je potpisala veliki broj sporazuma sa uspješnim preduze─çima na TK i regiji i to ─çe se nastaviti i dalje. Upravo u tim firamama studenti FINra su sada na praksi i ve─ç su dodjeljene prve stipendije. O─Źekivanja su da u tim firamama dobiju i posao po završetku studija. Time su zadovoljeni interesi i naših studenata i firmi koje dobivaju “gotov proizvod”, kazao je u svom obra─çanju, izme─Ĺu ostalog, direktor Visoke škole FINra, dr.sc. Ismet Kali─ç na današnjoj sve─Źanosti

 

FINra podr┼żava svoje studente i kroz dodjelu stipendija. U prošloj akademskoj godini je dodijeljeno 5 stipendija, a u narednoj 6 stipendija. Tako da FINra daje stipendije za 11 studenata. 
Pored direktora, prisutnim su se obratili izme─Ĺu ostalih, Predsjednik udru┼żenja poslodavaca TK, gospodin Ramiz Kari─ç, koji je istakao jedinstvenost FINra u njenom povezivanju sa privredom, kroz realizaciju projekta praksa-stipendije-zaposlenje. Tako─Ĺe je kazao da ─çe studenti FINra po završetku studija imati znanje i vještine, koje su tra┼żene i prepoznate od strane poslodavaca.

 

 

Prisutnim se obratio i predstavnik EBSCO, gospodin Dalibor Bara─Ź koji je kazao: “FINra je obnovila ugovor i za narednu akademsku 2018/2019. godinu sa EBSCO. Na ovaj na─Źin studentima je obezbje─Ĺen besplatan pristup savremenoj literaturi, kolekciji elektronskih knjiga eBook Business Subscription Collection, koja broji preko 16.500 knjiga iz oblasti finansija, ra─Źunovodstva, revizije, menad┼żmenta, od 10 najve─çih svjetskih izdava─Źa. FINra je jedina u regionu visokoškolska ustanova koja ima pristup ovoj e-biblioteci EBSCO”.

 

Plan FINra za narednu akademsku godinu je realizacija projekta me─Ĺunarodne saradnje sa presti┼żnim univerzitetima, fakultetima i školama u svijetu. U okviru projekta Erasmus plus, FINra ve─ç u narednoj akademskoj godini, planira svoje studente i nastavnike uklju─Źiti u me─Ĺunarodnu razmjenu studenata i nastavnog osoblja.

 

 

Tako─Ĺe, izvršene su pripreme za otvaranje Centra za nau─Źno istra┼żiva─Źki rad i me─Ĺunarodnu saradnju, kao i organizacionu jedinicu FINra. Centar ─çe afirmirati i razvijati nau─Źno istra┼żiva─Źki rad na FINra, kao i u─Źeš─çe u izradi me─Ĺunarodnih projekata.

 

Cilj FINra je da naši studenti postanu vrhunski stru─Źnjaci za finansije i ra─Źunovodstvo i da ostanu raditi u Bosni i Hercegovini.

 

 

Za akademsku 2018/2019. godinu Visoka škola za finansije i ra─Źunovodstvo FINra planira upisati 100 studenata. Oni ─çe se školovati u okviru dva smjera Ra─Źunovodstvo, revizija i porezi odnosno Finansije, bankarstvo i osiguranje, kroz redovni i vanredni studij. Za vanredne studente je posebno kreiran nastavni program koji se odvija van radnog vremena i u dane vikenda, što omogu─çava studiranje i onima koji ┼żive van Tuzle.

 

U toku je upis studenata u prvu godinu akademske 2018/2019. 

Više informacija za upis na www.finra.ba.

 


<< Vrati se

Prijave na edukacije

Potvrda za pretplatu

Poslovni konsultant

FINra

Foto i video galerija

Poslovni konsultant

Međunarodno indeksirani naučno-stručni časopis "Poslovni konsultant", indeksiran u dvije baze Ebsco Publishinga-Business Souce Complete i Business Souce Corporate."
Više...

Prijava na newsletter

Partneri