Unesite pristupne podatke

 
Facebook

Visoka ┼íkola za finansije i ra─Źunovodstvo FINra Tuzla, Disti Sarajevo i Spin Tuzla donirali ra─Źunarsku opremu i ra─Źunovodstvene programe ┼íkolama ekonomske struke u 5 gradova TKVisoka škola za finansije i ra─Źunovodstvo FINra Tuzla, sa poslovnim partnerima softverskom ku─çom Spin Tuzla i IT kompanijom Disti Sarajevo, su donirali ra─Źunarsku opremu i ra─Źunovodstvene programe za realizaciju nastavnih aktivnosti u─Źenika srednjih ekonomskih škola u Lukavcu, Gra─Źanici, Banovi─çima, Kalesiji i Sapni.

Cilj ovih donacija je sticanje prakti─Źnih znanja i vještina koje su prepoznatljive na tr┼żištu rada.  IT opremom i aplikativnim programima  ─çe se unaprijediti kvaliteta nastavnog procesa, te podi─çi nivo stru─Źne kompetencije u─Źenika srednjih škola ekonomske struke na Tuzlanskom kantonu.Direktor Visoke škole za finansije i ra─Źunovodstvo FINra Tuzla, Doc.dr. Ismet Kali─ç je ovom prilikom  izjavio:

“Visoka škola FINra, Disti i Spin su uru─Źili vrijedne donacije u vidu ra─Źunarske opreme na kojima su instalirani ra─Źunovodstveni programi. Oprema i programi  ─çe se koristiti za prakti─Źnu obuku iz predmeta Knjigovodstvo i Praksa u─Źenika ekonomske struke.

U─Źenici ─çe mo─çi pored teorijskih od sada da sti─Źu i prakti─Źna znanja i vještine rada na ra─Źunovodstvenim programima, programima za vo─Ĺenje poslovnih knjiga,  koje koriste uspješne i poznate  firme u Bosni i Hercegovini. Na ovaj na─Źin ─çe se unaprijediti kvaliteta nastave, što ─çe za rezultat imati pove─çanje nivoa znanja koje je prepoznatljivo na tr┼żištu rada.

Obukom na ovim ra─Źunovodstvenim programima u─Źenici ─çe ve─ç nakon završene srednje škole imati znanja i vještine, koje su od višestruke koristi. Za one u─Źenike koji budu nastavili obrazovanje i upišu fakultet, ste─Źena znanja i vještine ─çe im omogu─çiti postizanje boljih rezultata na ispitima i bi─çe odli─Źna osnova za sticanje novih znanja kroz studiranje.  Za one u─Źenike koji odlu─Źe da potra┼że posao posle završene srednje ekonomske škole, ste─Źena znanja i vještine ─çe im omogu─çiti da budu konkurentniji na tr┼żištu rada, pomo─çi da br┼że prona─Ĺu posao, da dobiju bolje i pla─çenije poslove, te da kvalitetnije obavljaju poslovne zadatke.

Osim u─Źenika ekonomske škole, na ra─Źunarima ─çe se raditi i informati─Źka obuka za u─Źenike ostalih srednjih škola, koje djeluju u okviru mješovitih srednjih škola.

┼Żelio bih dodati da planiramo nastaviti ovu praksu i proširiti donacije i na srednje ekonomske škole u ostalim gradovima Tuzlanskog kantona.”“Izuzetno nam je zadovoljstvo pru┼żiti u─Źenicima mogu─çnost rada na ra─Źunovodstvenim programima koje naša ku─ça izra─Ĺuje i koji koriste vode─çe kompanije sa podru─Źja cijele BiH. Radi se o potpuno istom aplikativnom softveru, o istoj platformi na kojem rade i sva preduze─ça koja koriste naše programe. Sa softverskim programima koje smo donirali obuhvataju programe za finansijsko, materijalno i robno knjigovodstvo, te PDV evidencije i pla─çe”, izjavila je Zikreta Smajlovi─ç, direktorica SPIN Tuzla.


Visoka škola je ve─ç ranije donirala ra─Źunarsku opremu i ra─Źunovodstvene programe Ekonomsko-trgovinskoj školi u Tuzli. Slede─çe godine Visoka škola FINra sa svojim partnerima planira nastaviti dobru praksu društveno odgovornog ponašanja i podršku kroz opremu i ra─Źunovodstvene programe i osatlim školama ekonomske struke na TK.


<< Vrati se

Prijave na edukacije

Potvrda za pretplatu

Poslovni konsultant

FINra

Foto i video galerija

Poslovni konsultant

Međunarodno indeksirani naučno-stručni časopis "Poslovni konsultant", indeksiran u dvije baze Ebsco Publishinga-Business Souce Complete i Business Souce Corporate."
Više...

Prijava na newsletter

Partneri