Unesite pristupne podatke

 
Facebook

VISOKA ┼áKOLA ZA FINANSIJE I RA─îUNOVODSTVO FINRA TUZLA OBILJE┼ŻILA PRVU GODI┼áNJICU RADA

 

 

U Tuzli je danas 14. jula 2017. sve─Ź┬Źano obilje┼żena prva godišnjica rada Visoke škole za finansije i ra─Ź┬Źunovodstvo FINra. Direktor FINra-e dr. Ismet Kali─ç je je u svom obra─çanju istakao da je u proteklih godinu dana u─Ź┬Źinjeno mnogo kako bi studenti dobili vrhunske uslove za studiranje.

 

“Nakon godinu dana mo┼żemo slobodno re─çi da je Visoka škola FINra ispunila sve svoje ciljeve. Za naše studente kreirali smo jedinstven i prepoznatljiv nastavni plan i program,  koji predstavlja spoj teorije i prakse. Anga┼żovali smo nabolje profesore i asistente u regionu, te obezbijedili moderne u─Ź┬Źionice,  sa savremenom IT opremom. Studentima smo obezbijedili besplatan pristup savremenoj literature iz EBSCO eBook Business Subscription Collection, koja broji više od 16.500 knjiga iz oblasti finansija, ra─Ź┬Źunovodstva, revizije i menad┼żmenta. Time je Visoka škola FINra postala jedina visokoškolska ustanova u regiji, koja ima pristup ovoj Ebsco e-biblioteci.

 

Direktor Visoke škole FINra, doc.dr. Ismet Kali─ç

 

Svi naši studenti imaju besplatan pristup seminarima kontinuirane profesionalne finansijsko-ra─Ź┬Źunovodstvene edukacije u BiH, koje provodi edukativno-konsultantska ku─ça FINconsult, osniva─Ź┬Ź FINre, kao i pristup elektronskim izdanjima me─Ĺunarodno indeksiranog nau─Źno-stru─Ź┬Źnog ─Źasopisa Poslovni konsultant.

 

Nastavni plan i program Visoke škole FINra u potpunosti je usaglašen sa ispitima za sticanje zvanja certificirani ra─Ź┬Źunovo─Ĺa u BiH,  kako bi našim studentima po završetku studiranja omogu─çili sticanje zvanje CR,  bez dodatnog polaganja ispita” istakao je direktor Kali─ç.

 

Danas je posebno naglašena ─Ź┬Źinjenica da je Visoka škola FINra za svoje studente obezbijedila praksu, stipendije i zaposlenje. Naime, u proteklih godinu dana potpisani su sporazumi o poslovnom povezivanju i saradnji sa više od 100 uspješnih preduze─ça sa podru─Ź┬Źja TK i šire regije. Na današnjoj sve─Źanosti potpisani su novi ugovori sa uspješnim preduze─çima sa podru─Ź┬Źja Tuzlanskog kantona.

 

“Na ovaj na─Ź┬Źin ostvarujemo jedno od klju─Ź┬Źnih obe─çanja da svoje studente po završetku studija ne─çemo slati na biro za zapošljavanje, ve─ç na posao kod poznatog poslodavca” rekao je direktor FINre, dr. Ismet Kali─ç.

 

Prof.dr. Kadrija Hod┼żi─ç, prof.dr. Mirko Pulji─ç, prof.dr. Dragan Mikerevi─ç, prof.dr. ┼Żeljko Šain i doc.dr. Ismet Kali─ç

 

Danas je u okviru sve─Źanog obilje┼żavanja prve godišnjice rada Visoke škole za finansije i ra─Ź┬Źunovodstvo uprili─Źena i promocija knjige “Upravljanje nov─Ź┬Źanim tokovima” autora dr. Ismeta Kali─ça. Izdava─Ź┬Ź knjige je FINra, a o knjizi su govorili ugledni profesori recenzenti knjige: prof.dr. Mirko Pulji─ç, prof.dr. Dragan Mikerevi─ç, prof.dr. ┼Żeljko Šain i moderator prof.dr. Kadrija Hod┼żi─ç.

 

“Ova knjiga predstavlja prvo sistematizirano i cijelovito istra┼żivanje o upravljanju nov─Ź┬Źanim tokovima kod nas. Bi┼że koristan studentima ekonomskih fakulteta i svima onim koji se u praksi bave upravljanjem nov─Ź┬Źanim tokovima”, istakao je jedan od recenzenata prof.dr. Mirko Pulji─ç.

 

Direktor preduze─ça Herceg doo Srebrenik


Obilje┼żavanju prve godišnjice Visoke škole za finansije i ra─Ź┬Źunovodstvo FINra u Tuzli prisustvovale su brojne zvanice i gosti iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona. Osim dr.Kali┼ża, gostima su se obratili i dr.sc. Nenad Penezi─ç, redovni profesor na Visokoj školi FINra, predstavnik  EBSCO kompanije za srednju i jugoisto─Źnu Evropu Dalibor Para─Ź┬Ź, Ramiz Kari─ç, predsjednik Udru┼żenja poslodavaca TK, direktor preduze─ça Herceg I studentica Visoke škole FINra Elvira Musaefendi─ç. 

 

Studentica Visoke škole FINra, Elvira Musaefendi─ç

 

Za akademsku 2017/2018. godinu Visoka škola za finansije i ra─Źunovodstvo FINra planira upisati 100 studenata. Oni ─çe se školovati u okviru dva smjera Ra─Źunovodstvo, revizija i porezi odnosno Finansije, bankarstvo i osiguranje.

 

U toku je upis studenata u prvu godinu akademske 2017/2018. Više informacija za upis na www.finra.ba

<< Vrati se

Prijave na edukacije

Potvrda za pretplatu

Poslovni konsultant

FINra

Foto i video galerija

Poslovni konsultant

Međunarodno indeksirani naučno-stručni časopis "Poslovni konsultant", indeksiran u dvije baze Ebsco Publishinga-Business Souce Complete i Business Souce Corporate."
Više...

Prijava na newsletter

Partneri