Unesite pristupne podatke

 
Facebook

KONKURS ZA UPIS U PRVU GODINU PRVOG CIKLUSA STUDIJA NA VISOKOJ ŠKOLI FINra U AKADEMSKOJ 2017/2018. GODINI

 

 

Na osnovu ─Ź┬Źlana 98. Zakona o visokom obrazovanju Tuzlanskog kantona ("Slu┼żbene novine TK" broj: 7/16, 10/16, 5/17) i ─Ź┬Źlana 72. Statuta, Senat Visoke škole za finansije i ra─Źunovodstvo FINra Tuzla  raspisuje:

 

K O N K U R S

ZA UPIS U PRVU GODINU PRVOG CIKLUSA STUDIJA NA VISOKOJ ŠKOLI ZA FINANSIJE I RA─îUNOVODSTVO FINra TUZLA U AKADEMSKOJ 2017/2018. GODINI 

 

─îlan 1.

Visoka škola za finansije i ra─Ź┬Źunovodstvo FINra ─çe u akademskoj 2017/18. godini vršiti upis redovnih i vanrednih studenata na I (prvu) godinu dodiplomskog studija – ─Ź┬Źetverogodišnji studij – 8 semestara – 240 ECTS bodova.

 

─îlan 2. 

Broj i struktura studenata za upis u prvu godinu dodiplomskog studija na licencirani i akreditirani studijski program Finansije i ra─Ź┬Źunovodstvo na Visokoj školi za finansije i ra─Ź┬Źunovodstvo FINra Tuzla za akademsku 2017/18. godinu je sljede─çi:

 

Studijski program

Redovni studenti

Vanredni studenti

Ukupno

Finansije i ra─Ź┬Źunovodstvo

70

30

100

 

─îlan 3. 

Pravo u─Źeš─ça na Konkursu imaju kandidati dr┼żavljani BiH, strani dr┼żavljani i lica bez dr┼żavljanstva, koji su završili srednju školu u ─Ź┬Źetvorogodišnjem trajanju u Bosni i Hercegovini, kao i kandidati koji su srednju školu završili izvan Bosne i Hercegovine, a za koje je nakon postupka nostrifikacije, odnosno ekvivalencije, utvr─Ĺeno da imaju završeno odgovaraju─çe srednje obrazovanje

 

 ─îlan 4.

Prijave na konkurs i upis studenata ─çe se vršiti od dana objave konkursa u dnevnom listu i na slu┼żbenoj stranici Visoke škole FINra do 29.09.2017. godine. Ukoliko do ovog datuma ne budu popunjena sva mjesta, odobrava se dodatni rok odlukom Senata.

 

─îlan 5. 

Za upis na Visoku školu za finansije i ra─Źunovodstvo FINra Tuzla se prila┼żu (u originalu ili ovjerenoj fotokopiji):

- svjedo─Źanstva o završenom I, II, III i IV razredu srednje škole,  

- diploma o završenoj srednjoj školi,

- izvod iz mati─Źne knjige ro─Ĺenih,

- uvjerenje o dr┼żavljanstvu,

- prijava mjesta boravka (CIPS) i

- dvije fotografije formata 40x60 mm za indeks,

 

Kandidati koji su srednju školu završili u inostranstvu prila┼żu i odluku (rješenje) o nostrifikaciji diplome o završenom srednjem obrazovanju u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Kandidati koji su strani dr┼żavljani prila┼żu i ovjerenu kopiju pasoša.

 

─îlan 6. 

Prilikom upisa na Visoku školu FINra Tuzla kandidati su du┼żni prilo┼żiti dokaz o uplati upisnine i 1. rate školarine kao i popunjen propisani upisni materijal: prijavni list, upisni list, semestralni list i indeks, koji ─çe dobiti u Studentskoj slu┼żbi ili preuzeti sa stranice www.finra.ba .

 

─îlan 7. 

Prijavu za upis na propisanom obrascu, sa odgovaraju─çom dokumentacijom, kandidati su du┼żni podnijeti li─Źno ili preporu─Ź┬Źeno putem pošte Studentskoj slu┼żbi Visoke škole za finansije i ra─Ź┬Źunovodstvo FINra Tuzla u ulici Mitra Trifunovi─ça U─Ź┬Źe br.9.

 

 

Za bli┼ża obavještenja kandidati se mogu obratiti Studentskoj slu┼żbi Visoke škole za finansije i ra─Ź┬Źunovodstvo FINra Tuzla li─Źno ili putem telefona +38735/310-390 i +38735/310-391, te putem maila: [email protected] i [email protected]

 


<< Vrati se

Prijave na edukacije

Potvrda za pretplatu

Poslovni konsultant

FINra

Foto i video galerija

Poslovni konsultant

Međunarodno indeksirani naučno-stručni časopis "Poslovni konsultant", indeksiran u dvije baze Ebsco Publishinga-Business Souce Complete i Business Souce Corporate."
Više...

Prijava na newsletter

Partneri