Unesite pristupne podatke

 
Facebook

FINRA OTVORILA SVOJA VRATA POLAZNICIMA EDUKACIJE ZA CR U TUZLI

 

 

Visoka škola za finansije i ra─Źunovodstvo FINra u Tuzli je otvorila svoja vrata i prije po─Źetka akademske godine, a razlog je po─Źetak edukacije za sticanje zvanja u finansijsko-ra─Źunovodstvenoj profesiji u BiH za sticanje zvanja Certificirani ra─Źunovo─Ĺa.

 

Cilj ovih edukacija je pripremiti kandidate za uspješno polaganje ispita, te ih osposobiti za obavljanje finansijsko-ra─Źunovodstveni i menad┼żerskih poslova.

 

Ova 20. generacija ima privilegiju da bude prva koja ─çe se educirati u moderno opemljenim u─Źionicama i na savremenoj IT opremi koju posjeduje Visoka škola za finansije i ra─Źunovodstvo FINra u Tuzli.

 

Certifikat ra─Źunovo─Ĺe je postao standard za sve one koji su u biznisu, a posebno za one koji se bave finansijsko-ra─Źunovodstvenim i menad┼żerskim poslom i nosi višestruke koristi:


  1. Konkurentniji ste na tr┼żištu rada ( prema zvani─Źnim podacima na biroima rada nema osoba koji imaju certifikat Certificiranog ra─Źunovo─Ĺe).
  2. Bolji i pla─çeniji poslovi.
  3. Mogu─çnost otvaranja vlastiith ra─Źunovodstvenih servisa.

 

Na pres konferenciji uprili─Źenoj ovim povodom, a imaju─çi u vidu veliko interesovanje za upis u prvu godinu studija redovnih i vanrednih studenata na Visoku školu za finansije i ra─Źunovodstvo FINra u Tuzli, novinare je zanimalo po ─Źemu se to ova visokoškolska ustanova razlikuje od drugih i koje su koristi upisa na FINra.

 

Na ovo pitanje odgovorio je direktor Visoke škole za finansije i ra─Źunovodstvo FINra u Tuzli gospodin doc. dr. Ismet Kali─ç koji je istakao „U nastavnom planu i programu Visoke škole za finansije i ra─Źunovodstvo FINra napravili smo jedinstven spoj teorije i prakti─Źnih znanja i vještina. Takav odnos teorije i prakti─Źnih znanja i vještina ─Źini ovu visokoškolsku ustanovu jedinstvenu u regionu. Naime Ekonomski fakulteti i ostale škole iz oblasti ekonomije nemaju zastupljenu prakti─Źnu komponentu i uglavnom dominira teorija. Studenti Visoke škole za finansije i ra─Źunovodstvo ─çe biti osposobljeni za vo─Ĺenje poslovnih knjiga i izradu finansijskih izvještaja, izradu poreznih prijava, te ─çe ste─çi i druga prakti─Źna znanja i vještine za obavljanje finansijsko-ra─Źunovodstvenih poslova.

 

Naši studenti ─çe ste─çi certifikat ra─Źunovo─Ĺe po završetku fakulteta bez dodatnog polaganja ispita.

 

Našim studentima ─çemo obezbijediti stipendije, praksu tokom studiranja i posao kod poznatog poslodavca po završetku studija. Za one koji imaju poduzetni─Źkog afiniteta pomo─çi ─çemo da otvore svoje ra─Źunovodstvene servise.

 

Isti─Źem to da ─çe osniva─Ź ove visokoškolske ustanove Finconsult davati podršku našim studentima kroz  omogu─çavanje prisustva na seminarima kontinuirane profesionalne edukacije, gdje ─çe naši studenti zajedno sa ra─Źunovo─Ĺama i revizorima pratiti stru─Źne teme i biti u toku sa svim dešavanjima i pratiti poslovnu problematiku finansijsko-ra─Źunovodstvene profesije.

 

FINconsult ─çe omogu─çiti pristup e-izdanjima me─Ĺunarodno indeksiranog ─Źasopisa Poslovni konsultant u kojima se objavavljuju nau─Źni i stru─Źni radovi iz oblasti finansija, ra─Źunovodstva, revizije, menad┼żmenta, poreza, me─Ĺunarodnih standarda“.

 

Veliko interesovanje za upis na Visoku školu za finansije i ra─Źunovodstvo FINra u Tuzli, kako redovnih tako i vanrednih studenata iniciralno je pitanje do kada traje upis i kada po─Źinje nastava.„U toku su prijave kako za redovno tako i za vanredne studente. Za sada nam prednja─Źe vanredni studenti za koje smo pripremili nastavan plan i raspored ─Źasova odr┼żavanja nastave van radnog vremena i u danima vikenda, što je svakako posebna pogodnost za one koji su uposleni, a koji imaju ┼żelju unaprijediti svoja znanja u finansijsko-ra─Źunovodstvenoj profesiji i ste─çi akademsku diplomu.

 

S obzirom na brojna pitanja oko prelaska sa drugih fakulteta na Visoku školu za finasije i ra─Źunovodstvo FINra u Tuzli naša ustanova je obezbijedila prelazak sa drugih fakulteta.

 

Po─Źetak nastave je planiran za 15. oktobar kada ─çe naša ustanova uprili─Źiti i sve─Źanost tim povodom.

 

Dodatne pogodnosti koje FINra nudi svojim potencijalnim studentima je i pla─çanje školarine koja na godišnjem nivou iznosi 2.500 KM u 10 rata.

 

Više informacija u vezi studiranja na Visoko školi za finansije i ra─Źunovodstvo FINra u Tuzli i prijave za upis mo┼żete pogleati na našoj web stranici www.finra.ba.

 

<< Vrati se

Prijave na edukacije

Poslovni konsultant

FINra

Foto i video galerija

Poslovni konsultant

Međunarodno indeksirani naučno-stručni časopis "Poslovni konsultant", indeksiran u dvije baze Ebsco Publishinga-Business Souce Complete i Business Souce Corporate."
Više...

Prijava na newsletter

Partneri