Unesite pristupne podatke

 
Facebook

SEMINARI KPE

 

 


FINconsult je odr┼żao 4. ciklus seminara u okviru kontinuirane edukacije finansijsko-ra─Źunovodstvene profesije u BiH, od 11. – 18. oktobra 2017. godine u šest bh. gradova: Tuzla, Sarajevo, Tešanj, Br─Ź┬Źko, Grada─Ź┬Źac i Gra─Źanica gdje je prisustvovalo nekoliko stotina u─Źesnika. 

 

Na seminaru su prezentirane aktuelne teme vezane za prijedlog novog Zakona o ra─Źunovodstvu i reviziji, aktuelnosti inspekcijskog nadzora u oblasti direktnih poreza, primjenu novih i izmjenjenih propisa i MRS/MSFI-kroz primjere.

 

Posebna tema ovog seminara se odnosi na na Inpekcijski nadzor u primjeni propisa iz oblasti direktnih poreza, koju su prezentirati predstavnici Porezne uprave FBiH. Ovo je bila prilika da se u direktnim kontaktima sa inspektorima pojasne nedoumice i nejasno─çe, te otklone dileme u primjeni relevantnih zakona od zna─Źaja za rad finansijsko-ra─Źunovodstvene profesije.

 

Pripremljen je sadr┼żajan seminarski Priru─Źnik sa dosta prakti─Źnih primjera, kao i prezentacije kompetentnih predava─Źa, a sve u cilju da ovaj seminar bude od što ve─çe koristi za u─Źesnike seminara.

 

Veliki broj ra─Źunovo─Ĺa, revizora, direktora i vlasnika firmi je uzelo u─Źeš─çe na ovom seminaru, ─Źime je potvr─Ĺen kvalitet i korisnost seminara koje realizira FINconsult. 

 

Seminar je odr┼żan s ciljem obnavljanja, proširenjea i osavremenjavanja znanja i vještina u primjeni novih predlo┼żenih rješenja Zakona o ra─Źunovodstvu i reviziji, primjeni novih MRS/MSFI, primjeni propisa sa aspekta inspekcijskog nadzora, te upoznavanje sa aktuelnim izmjenama i primjenom poreznih i drugih relevantnih propisa.

 

U pauzi seminara FINconsult je obilje┼żio 13. godina uspješnog rada uz prigodnu zakusku, te je uprili─Źena i promocija 70. jubilarnog izdanja me─Ĺunarodno indeksiranog nau─Źno-stru─Źnog ─Źasopisa Poslovni konsultant.

 

 

 

NAPOMENA: U skladu sa godišnjim planom KPE naredni 5. ciklus seminara ─çe se odr┼żati od 12. - 21. decembra 2017.

 

U nastavku mo┼żete pogledati grupne fotografije iz svih 6 gradova:

 

U─Źesnici seminara u Tuzli

Grupna fotografija u─Źesnika seminara u Br─Źkom

U─Źesnici seminara u Gra─Źanici

Seminar u Grada─Źcu

Grupna fotografija u─Źesnika seminara u Sarajevu

U─Źesnici seminara u Tešnju

 


_________________________________________________________________________________

 

Odlukom Komisije za ra─Ź┬Źunovodstvo i reviziju BiH broj 63-3/15, Poslovni konsultant se priznaje kao program KPE finansijsko-ra─Źunovodstvene profesije u BiH s8 bodova na pretplatu. Odluku mo┼żete pogledati ovdje. 

 

PREGLED URNEKA UGOVORA, PRAVILNIKA I DRUGIH AKATA U SKLADU SA ZAKONOM O RADU

  1.    Pravilnik o radu 
  2.    Ugovor o radu radi uskla─Ĺivanja sa zakonom o radu
  3.    Ugovor o radu
  4.    Ugovor o radu na neodre─Ĺeno vrijeme
  5.    Ugovor o stru─Źnom osposobljavanju (bez zasnivanja radnog odnosa)
  6.    Ugovor o radu za obavljanje poslova izvan prostorija poslodavca
  7.    Ugovor o radno-pravnom statusu direktora u radnom odnosu na neodre─Ĺeno vrijeme
  8.    Ugovor o radno-pravnom statusu direktora u radnom odnosu na odre─Ĺeno vrijeme 
  9.    Menad┼żerski ugovor - direktor društva

<< Vrati se

Prijave na edukacije

Potvrda za pretplatu

Poslovni konsultant

FINra

Foto i video galerija

Poslovni konsultant

Međunarodno indeksirani naučno-stručni časopis "Poslovni konsultant", indeksiran u dvije baze Ebsco Publishinga-Business Souce Complete i Business Souce Corporate."
Više...

Prijava na newsletter

Partneri